DUC carbonfiber propeller

DUC har meget lette og effektive propeller i carbon. 

Finnes i 2 til 5 bladet utgaver. De er også meget støysvake, både inne i flyet og utenfor. DUC-propellene fungerer meget bra på Dynamicene, og på andre fly vi har testet på. De passer best til fly med cruise-speed fra 80-170 kt

DUC leverer til Rotax, Jabiru, ULPower, Lycoming osv. 

 

21-24 juli 2014, fikk vi besøk av 2 teknikere fra DUC-fabrikken, som ga oss kursing i montering av propellene, samt at vi skal utførte en hel del tester av FlashBlack propellen for å finne ut hvilke størrelser og antall blader som får hvilken effekt på Dynamicene. Teori er en ting, fabrikkens uttalelser er også en ting, men hva vi finner ut ved testing selv, er meget verdifullt. 

Det var veldig varmt dagen vi testet propellene, og tensten ble utført på min demo-maskin med 914 Turbo. Vi bruke også en svensk maskin med vanlig ULS 100 hesters motor. 

Resultat :

På min maskin, var 2-bladet FlashBlack den dårligste propellen, totalt sett. Riktig nok var den raskest på lav høyde, men T/O, climb, og cruise var dårligere enn 3-bladet. Største diameter og 3 blader ga best ytelser totalt sett. Jeg valgte til slutt den med størst diameter, på 1780 mm, men modellen ett hakk mindre diameter var også veldig bra.