DUC Swirl / Swirl-3

DUC Swirl har normalt blitt levert på Dynamic om kunden vil ha propell med fast pitch, nettopp på grunn av bra ytelser med fast pitch. 

NYHET : SWIRL-3 fast pitch og SWIRL BLACK-3 constant speed propell med oppgraderte Swirl blader. Dette må være den optimale propellen på Dynamic og andre UL fly. Super effektiv, støysvak, lett, sterk og solid propell. samt 2000 timer TBO.  Nesten alle Dynamicene i Scandinavia går med den "gamle" Swirl propellen, og de holder meget bra, og steinsprut ikke noe tema. 

Meget bra cruise-propell, og Dynamic med fast eller opptrekkbart understell, går ca 5 kt raskere enn med eksempel 3-bladet WoodComp. Dette har vi testet selv, på 2 forskjellige fly i Norge. På Dynamic med opptrekkbart understell, blir pitch litt grov for å klare høy cruise-hastighet, så det anbefales å ha en in-flight justerbar propell på RG. Nå har SwirlBlack-3 kommet og den må være helt optimal for Dynamicene. 

Swirl har også en "constant speed" effekt, ved at bladene vrir seg litt i forhold til belastning. Meget bra cruise speed med denne. Forskjellen på statisk turtall og i cruise er ikke stor, en lett og bra cruise-propell. Med Inconel fremkant, tåler den å fly i regn også. 

Denne er også testet på Zenair 601 i Norge, med meget godt resultat. 

På saktegående fly som ønsker bra T/O, er denne ikke optimal. Da er Flash bedre med sine litt grovere blader. 

Installasjonsmanual

Klikk her for installasjonsmanual for DUC Swirl