SkyLane

Skylane er et lekkert høyvinget fly, bygget enkelt og lett med tanke på god lovlig nyttelast. Vi så det på Aero 2013-messa, og vi ble overrasket over hvor mye fly man får i forhold til prisen. Den er også veldig romslig innvendig og veldig god benplass og meget god høyde i cocpit. Du ser ut vindu i døra og ikke bare rett inn i vingen som ikke er helt uvanlig på mange andre høyvinget fly. Piloter på over 2 meter får plass. Setene er justerbare fremover og bakover. Det er heller ikke en stor og sjenerende vingebjelke i taket som sperrer sikten fremover og oppover. Du sitter godt i denne maskinen. Og i tillegg er det et stort bagasjerom bak setene.

Først ble flyet levert med vinger med compositt fremkant og duk / tre bak vingebjelke, men nå får du hel kopositt vinge. Vekten har øket med litt under 5 kg. Denne har også ekstrem lav tomvekt, så her kan du fly med 2 peroner og bensin trygt innenfor lovlig mikroflyvekt. Den har tomvekt fra 248 kg, og typisk utstyrt fly veier ca 270 kg. 

Dette flyet passer meget bra til de som liker høyvinget kompositt, til privat bruk, eller som klubbmaskin. Fin til skoling også pga den lave tomvekten. Flyet går meget godt med Rotax 912 UL, 80 hester, og jeg mener dette er den beste motoren av 912-serien.  

Swedish Ultraflyers på Frølunda i Sverige har kjøpt en som klubbmaskin, og denne blir tatt i bruk i April 2014.

Link til fabrikk